Результат за 15-30 хвилин: у Тернополі з’явилися швидкі тести на Covid-19

Понад 10 тисяч швидких тестів для виявлення антигенів коронавірусу COVID-19 Ag отримали тернопільські лікарі. Кажуть, завдяки цьому результат можна дізнатися набагато швидше, навіть безпосередньо під час виклику вдома у пацієнта. Для цього достатньо взяти лише мазок з носоглотки.

” Використовується тест як допоміжний метод ранньої діагностики інфекції SARS-CoV-2 у пацієнта з клінічними ознаками  хвороби. Він дозволяє швидко діагностувати структурний антиген COVID-19 по мазку з носоглотки. При ПЛР-тестуванні на результат потрібно було очікувати деякий час. Зараз, коли у нас є ці швидкі тести, час очікування скоротився до 15-30 хвилин. Тобто при зверненні пацієнта у медзаклад чи при виїзді лікарів додому до хворого одразу можна зорієнтуватися, чи є коронавірус. Відносна чутливісь такого тесту – 96,52%”, – розповідає заступник директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Тернополя» Надія Боднар.

При цьому, за словами медиків, позитивний результат тесту вказує лише на наявність антигенів SARS-CoV-2 у зразку і не є єдиним критерієм для постановки діагнозу коронавірусної інфекції. Як і у всіх випадках діагностики результат тесту повинен братися до уваги в сукупності з іншою клінічною інформацією, доступною лікарю.

“У разі, коли результат тесту негативний, а симптоми COVID-19 присутні, рекомендується повторити тестування через декілька днів або провести тестування методом ПЛР”, – додає Надія Боднар.

До слова, швидкі тести медики КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Тернополя» отримали на виконання наказу МОЗ України No19від 11.01.2021р. «Про Розподіл експрес-тестів для визначення антигена коронавірусуSARS-CoV-2, закуплених за кошти Державного бюджету України на 2020рік».

Читайте також: На Тернопільщині запрацювала електронна система видачі результатів ПЛР-тестів (Відео)

Exit mobile version