На Тернопільщині серед безробітних, які закінчили профнавчання, 99% – знайшли роботу (Відео)

За сприяння державної служби зайнятості зареєстровані безробітні можуть пройти професійне навчання. На Тернопільщині у 2020 році таку підготовку пройшли 2 188 безробітних. Після завершення навчання майже 99% із них – працевлаштовані. Зазначимо, що послуга є безкоштовною. Кошти на профнавчання виділяє Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Професійну підготовку, перепідготовку або ж підвищення кваліфікації здійснюють у професійно-технічних та вищих навчальних закладах. Здобути додаткові знання можливо також на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання або безпосередньо у роботодавців-замовників кадрів. Для організації професійного навчання  зареєстрованих безробітних та (або) їх проживання в період такого навчання центр зайнятості здійснює відбір навчальних закладів.

Тривалість навчання – від місяця до 10-ти місяців. Це залежить від професії та виду навчання, яке обрав безробітний. Люди проходять навчання за кошти Фонду загальнообов”язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Особі оплачується також проживання та проїзд. Також можна безкоштовно пройти медичний огляд. До того ж людина отримує допомогу по безробіттю”, – каже начальник відділу організації профнавчання Тернопільського обласного центру зайнятості Наталія Брич.

Якщо зареєстрований безробітний виявляє бажання пройти професійне навчання відповідно до результатів наданих послуг з професійної орієнтації, центр зайнятості за місцем реєстрації особи як безробітної укладає з ним договір та видає йому направлення на професійне навчання до навчального закладу. Безробітний зараховується на підставі направлення на професійне навчання.

Більш детально – у відеоматеріалі.

Читайте також: На Тернопільщині зростає безробіття – щодня реєструють від 70 до 100 осіб (Відео)

Exit mobile version