Нові “карантинні” штрафи для підприємців: скільки доведеться заплатити за порушення (Відео)

Фото: Національна поліція

З 14 січня 2021 року застосовуватимуться нові штрафи у розмірі від 3 400 до 5 100 грн для бізнесу, який не стежить за дотриманням санітарно-протиепідемічних правил своїми споживачами та працівниками. Санкції запроваджуються змінами, внесеними до закону про запобігання поширенню коронавірусної хвороби (№ 1113-ІХ). Президент Володимир Зеленський підписав його 12 січня 2021 року.

Раніше за порушення санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, визначених постановою Кабміну №1236 та іншими нормативно-правовими актами, посадовим особам юросіб та фізособам-підприємцям загрожував штраф від 34 тис. до 170 тис. грн, передбачений статтею 443 КУпАП.

Натомість, допуск осіб у громадські будинки, споруди та громадський транспорт без вдягнутих засобів індивідуального захисту не охоплювався цим складом адміністративного правопорушення.

Крім того, з 21 листопада 2020 року застосовуються штрафи у розмірі від 170 до 255 грн до самих фізичних осіб за відсутність у них маски чи маску на підборідді у громадському місці та транспорті.

З 14 січня Закон № 1113-ІХ додав до ч. 2 ст. 46 закону «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» пункти, що передбачають застосування санкцій до підприємств, підприємців, установ та організацій за:

Зі свого боку, до заходів реагування належать:

Розмір штрафу становитиме від 3,4 тис. до 5,1 тис. грн. Складатимуть постанови про застосування фінансових санкцій уповноважені посадові особи Держсанепідслужби України.

Вони також мають право складати постанови про застосування штрафів й у разі обслуговування споживачів у період дії карантину працівниками суб’єктів господарювання або ФОП без вдягнутої захисної маски або респіратора.

Штрафи у розмірі від 170 до 255 грн до самих фізичних осіб за відсутність у них маски чи маску на підборідді у громадському місці та транспорті залишаються актуальними.

Нагадаємо, що внесенням змін до постанови № 1236 Кабмін запровадив в Україні нові карантинні обмеження на період з 8 січня по 00:00 25 січня 2021 року.

Читайте також: Використані новорічні ялинки тернополяни можуть залишити біля сміттєвих контейнерів

Exit mobile version