Максим Степанов наполягає на продовженні локдауну після 24 січня

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що посилений карантин не слід переривати. Про це вінзаявив в коментарі 24 каналу. На запитання, чи є підстави станом на вівторок для продовження посиленого карантину, Степанов відповів: “Обов’язково є”.     

Я наполягаю на тому. Я, мої радники, провідні епідеміологи нашої країни (наполягаємо – ред.) щодо продовження цього карантину… По-перше, у нас були січневі свята, які супроводжувалися масовими святкуваннями, переміщенням людей, коли їздили до родичів. Все це потенційно дуже вплине на зростання кількості хворих на COVID-19. По-друге, у нас є щороку сезонне зростання хворих на грип, яке починається саме в січні і дуже важливо на цьому піку хвороби збити…”, – зазначив Максим Степанов.

Нагадаємо, 9 грудня уряд запровадив в Україні жорсткий карантин, який діятиме з 8 січня до 24 січня включно. У цей період забороняється робота кафе, ресторанів, барів, окрім доставки і замовлень з собою. Також не працюють кінотеатри, фітнес-клуби, спортивні зали, басейни, театри. Забороняється відвідування навчальних закладів, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів. Одночасно працює громадський транспорт.

Читайте також: У Тернополі підприємці протестують проти локдауну (Наживо) / На Тернопільщині півсотні людей повторно захворіли на Covid-19

Exit mobile version