Ув’язнений, а згодом виправданий в Італії військовий Віталій Марків приїхав на Тернопільщину

Фото з відкритих джерел

11 січня Тернопільщина зустрічала українського військовослужбовця, старшого сержанта батальйону оперативного призначення імені генерала Сергія Кульчицького Національної гвардії України, учасника Революції гідності та російсько-української війни Віталія Марківа. Військовий приїхав на малу батьківщину – до Хоросткова. Рішенням Хоростківської міської ради від 22 грудня 2020 року Герою присвоєно звання Почесного жителя Хоростківської громади.

Під час візиту міський голова Степан Гладун подякував Віталію Марківу за його стійкість, незламність і віру, та вручив посвідчення Почесного жителя і Подяку за мужність від Хоростківської громади.

Трепетними моментами зустрічі були спогади першої вчительки Віталія Машути С. І. та класного керівника Максимчук Н.І., а також зустріч з друзями-майданівцями. Окремим подарунком урочистостей стали різдвяне вітання від церковного хору Храму Пресвятої Євхаристії та митців культури Хоростківської громади.

Нагадаємо, у липні 2019 року італійський суд визнав Віталія винним у загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі на Донбасі в травні 2014 року. 3 листопада 2020 був повністю виправданий та звільнений апеляційним судом Мілана.

Читайте також: Віталій Марків – вільний: апеляційний суд Італії виправдав українського нацгвардійця

Exit mobile version