У Тернополі готові посилити карантин, якщо кількість хворих на Covid-19 значно зросте

Фото: з відкритих джерел

Впродовж останніх тижнів у Тернополі спостерігалась тенденція до зменшення кількості інфікованих та пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Серед дітей і працівників закладів освіти випадків Covid-19 практично не реєстрували. Проте, як зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал, захворювання має властивість швидко поширюватися, тому зростання кількості хворих не виключають. Очільник міста додає, це може трапитися одразу після новорічних та різдвяних свят. За таких умов в обласному центрі готові посити карантинні обмеження.

“Ми постійно консультуємося з нашим медиками, вірусологами, з відділом охорони здоров’я. Готові вжити всіх необхідних заходів у разі, якщо буде загроза здоров’ю та життю тернополян. Я не боюся приймати важкі, але правильні рішення, якщо в цьому є об’єктивна потреба. Якщо протягом наступних днів відбудеться зростання кількості хворих — ми призупинимо рішення комісії і Тернопіль перейде в режим жорсткого карантину. Крім того, ми чітко розуміємо, що у свята тестування можуть не проводитися в повній мірі. Ми ніколи не будемо ризикувати здоров’ям жителів нашої громади. Щоденно моніторимо ситуацію”, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Всі рішення, в тому числі і рішення щодо зміни карантинних обмежень, у Тернополі приймаються комісією з надзвичайних ситуацій виходячи з показників захворюваності на COVID-19.

“Рішення приймаються на основі оцінки динаміки захворюваності. Це не тернопільське «ноу-хау». Це практика боротьби з пандемією всіх цивілізованих країн. Якщо показники захворюваності зменшуються — карантин послаблюють. Якщо показники збільшуються — карантин посилюють, відповідно ми будемо дослухатися до рішення Кабінету Міністрів”, – додає Сергій Надал.

Читайте також: У Тернополі локдауну не буде: Сергій Надал про життя міста після 8 січня 

Exit mobile version