Продати квартиру мені завадив коронавірус, – тернополянин

Продати 2-кімнатну квартиру тернополянин Володимир вирішив ще два місяці тому, до запровадження карантину. Помешкання, – каже чоловік, – хороше, та от продати ніяк не вдається. Мислить, що причиною цьому все ж таки є пандемія і пов’язані із нею заходи.

Квартира хороша, новобудова, місце розташування гарне та й ціна у 35 тисяч доларів США, як на мене, досить нормальна. Намагаюся продати, але от вже два місяці пройшло, а результату досі немає. Спочатку потенційні покупці телефонували, дізнавалися, але далі справа не пішла. Кажуть, що треба почекати, мовляв, не знати, що буде далі, – розповідає пан Володимир.

В одній з тернопільських агенцій нерухомості зменшення кількості договорів “купівлі-продажу” підтвердили. Та такий стан справ не пов’язують з карантином, бо вважають це сезонним явищем для ринку нерухомості.

Продаж земельних ділянок та будинків справді зменшився. Чи пов’язано це з карантином – вважаю, що ні. Таке явище спостерігаємо щороку. Пік продаж переважно припадає на осінь-зиму, а навесні завжди відбувався спад. Тому продавцям слід бути терплячими і не панікувати, – каже агент з нерухомості Оксана Олійник.

Клієнти намагаються схитрувати – ще один фактор, який вплинув на зменшення кількості продаж у статистичних даних агенцій нерухомості.

Клієнти “помудрішали”. Останнім часом люди намагаються обійти посередників. За словами жінки, спочатку покупці оглядають обрані квартири з рієлторами, знайомляться з продавцями, а потім “за спиною” агенції здійснюють угоду, – зазначає Оксана Олійник.

Стосовно цін, то агент з нерухомості відзначила наступне:

Можу сказати, що на земельні ділянки вона залишилася без змін. А от вартість приватних будинків дещо впала, якщо порівняти із періодом, скажімо, 5-річної давності.
Exit mobile version