Згоріло все: на Тернопільщині сім’я залишилася без даху над головою

Раптова пожежа знищила речі та житло родини із села Слов’ятин Бережанського району. Займання сталося 22 грудня після обіду. На щастя, ніхто не постраждав, проте сім’я з чотирьох осіб – батьки, восьмирічний син і 15-річна донька – напередодні Нового року та Різдва опинилися без нічого. Вогонь знищив меблі, стіни, міжкімнатні та вхідні двері, побутову техніку, одяг, посуд. Прохання допомогти погорільцям розмістив на сторінці у Фейсбуці бережанський “Карітас”.

Несподівана біда трапилась в сім’ї Клюба, – раптова пожежа, яка частково знищила житло і речі. Чоловік, дружина-інвалід і двійко дітей ледве встигли врятуватися і зараз тимчасово перебувають у добрих людей.

“Карітас” Бережани зібрав деякі речі і продукти. Але просимо і вас долучитися для допомоги цій сім’ї, яка взимку напередодні Різдва опинилася в розпачливих обставинах. Допомогти можна коштами або речами”, – йдеться у повідомленні.

“Ми лишилися “голі й босі”. Маємо хіба те, що було на собі, все решту “пішло спати”. Ні миски, ні ложки, ні каструлі, – розповіла постраждала Надія Клюба. 

За словами жінки, пожежа виникла через коротке замикання електропроводки. 

Син-третьокласник прийшов зі школи, я поралася по господарству. Раптом чую крик, з’явилося багато диму. Ми з чоловіком перекинули малого через вікно, син вже ледь не задихався. Чоловік одразу, в чому був в хаті одягнений, побіг до свекрухи, яка живе через дорогу, і викликав пожежників. Я почала кричали, збіглися люди, потім прибули рятувальники. Пожежу погасили, але вогонь встиг наробити біди. Діти дуже зажурені та схвильовані через пожежу, зауважує мама. Найгірше – згорів ноутбук та принтер доньки-дев’ятикласниці. А ця техніка особливо потрібна цього року, коли діти переважно вчаться дистанційно. До того ж дівчина випускниця – цього року планує вступати в коледж.

Небайдужі люди їй подарували той ноутбук, бо ми не маємо як придбати. Я отримую лише виплати за інвалідністю. А тепер треба думати, де взяти новий, – бідкається Надія Клюба. – Також син та чоловік лишилися без мобільних телефонів, вціліли тільки мій і доньчин, яка на той час ще була в школі.  У будинку, де мешкає родина Клюба, дві кімнати. Дитяча згоріла вщент. – Залишилася маленька кімнатка, де ми живемо з чоловіком, тут вогонь пошкодив лише двері, – каже Надія Клюба. – Також у нас не працює пральна машинка, потрібна нова газова плита. Адже від вогню все поплавилося. На щастя, пожежники вчасно перекрили газ і вимкнули електропостачання. 

Наразі батьки залишилися жити у напів згорілому будинку, де намагаються навести лад та почати ремонт.

Діти – у бабусі.  Але там теж одна кімнатка і кухонька, нема де, – зазначає постраждала. Мусимо відновити свій будинок і просимо людей, що допомогли, бо самі ми не потягнемо.  Найперше потрібно зробити ремонт стін, які всі чорні після займання, а також встановити двері, підлогу. Хотілося б встигнути до Різдва, щоб відсвяткувати в рідній домівці.

Родина Клюба дякує за допомогу бережанському “Карітасу” та усім небайдужим, які вже відгукнулися на їхню біду, – хтось перерахував кошти, хтось допоміг продуктами, хтось зголосився дати диван.

Допомогти погорільцям може кожен. Їм потрібен зимовий одяг, постіль, шафа, крісла, дзеркало, холодильник, мікрохвильова піч, посуд, мобільні телефони для батька і сина, ноутбук для доньки випускниці. Також коричнева фарба для підлоги, продукти харчування, ліки першої необхідності та побутова хімія. 

Картка Приватбанку: 5168 7573 4368 6517. Довідки за телефоном: 097-705-03-72. 

Джерело

Exit mobile version