“Бережіть наші з вами життя – залишайтеся вдома”, – тернопільська лікарка порушникам карантину

“Вірус не має жалю. Ви повинні це усвідомити. Зрозумійте, за ваше життя ми боремося, ризикуючи своїм”, – тернопільська лікарка звернулася до порушників карантину та закликала їх залишатися вдома.

Ще змалечку Людмила Сидорук знала, яку професію підкорюватиме. Подорослішавши, своїм дитячим мріям жінка не зрадила. Сьогодні 41-річна тернополянка Людмила Веніамінівна – лікар виїзної бригади у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у м. Тернопіль. 18 років праці промайнули дуже швидко. Каже, за улюбленою роботою й час летить непомітно.

Моя робота… Ви знаєте, ніколи не пошкодувала. Навпаки, постійно стверджуюся, що без неї я була б не я. Кожна людина має здобувати ту професію, яка відповідає її здібностям і нахилам. Лише тоді вона працюватиме на совість”. Робота лікаря ніколи не була легкою. А сьогодні, у період пандемії, думаю, про це й говорити не варто, – переконана Людмила Сидорук.

Кожного разу, коли жінка йде на роботу, вдома з тривогою на серці залишаються 11-річний син Веніамін та чоловік Руслан. Родина переживає за свою маму, адже знають, до яких наслідків може призвести інфікування вірусом Covid-19:

Коли народився синочок Веніамін, я навіть до кінця декрету не добула і вийшла на роботу. Мені пощастило, вдома мене підтримали. Підтримують і зараз.

Свариться, – усміхаючись, зізнається Людмила. Чоловік таки свариться. Боїться за мене і я розумію його. Та у мене є обов’язок, не виконати його я не можу. Якщо я, як лікар, злякаюся вірусу, то що тоді ми побачимо в очах пацієнтів. Вони чекають на нас. Хіба обираючи цю професію, ми обирали якійсь конкретні умови. У руках лікаря людське життя і це не змінить жоден карантин, – зазначає лікарка.

Про ризик інфікуватися пані Людмила каже, кожен виїзд – це як виїзд на “мінне поле”. Цілком розуміє, що не вберігши себе, може поставити під загрозу здоров’я рідних. Відтак, максимально використовує всі засоби захисту.

Відмовити у допомозі не маємо права нікому. Є люди совісні, які “бережуть” нас і розповідають все, як є насправді. Та, на жаль, є й такі, які приховують інформацію. Це стосується тих пацієнтів, які або побували закордоном, або були контактні. Та хіба це нас зупинить. Є виклик і ми мусимо їхати на допомогу. Всі свої страхи і домисли ми залишаємо поза роботою, – розповідає Людмила Сидорук.

Йти у відпустку чи брати відгули на період карантину лікар виїзної бригади Людмила Сидорук не планує:

Рано чи пізно пандемія мине, карантин припиниться. Але на це потрібен час, а допомогу люди потребують вже сьогодні. Єдине, що хочу сказати людям, які нехтують правилами карантину, задумайтеся. Якщо для вас ваше життя не є безцінним, то ми за нього боремося, ризикуючи своїм і своїх рідних. Бережіть себе і будьте здорові.

автор Людмила Маліброда

Exit mobile version