Рік без зарплати: на Тернопільщині працівники хлібокомбінату перекрили дорогу

На Тернопільщині працівники державного підприємства “Чортківський комбінат хлібопродуктів” перекрили трасу міжнародного значення Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече. Вимагають виплати заробітної плати, яку їм боргують ось уже як рік.

Ні комірного немає за що оплатити, ні дітей прогодувати – бідкаюиться люди. Без грошей залишилися не лише теперішні працівники, а й ті, які вже давно звільнилися. Заяву на розрахунок їм підписали, а от чесно зароблених грошей не виплатили досі.

“Ми не маємо за що оплатити ні газ, ні світло, немає коштів на продукти. Нас відсилають до керівників, але з того толку немає. Зверніть на нас увагу”, – каже працівниця підпримства Марія Вербіцька.

“В мене в хаті напівхолодно, бо я не маю чим заплатити. Куди б ми не зверталися, нас всюди ігнорують”, – додає Людмила Ярема.

Перекриття руху транспорту на дорозі державного значення таки принесло певний результат. До мітингувальників приїхав заступник голови Чортківської районної держадміністрації Іван Заболотний, пообіцяв посприяти у вирішенні проблеми.

Після цього працівники “Чортківського комбінату хлібопродуктів” розблокували трасу та пішли до адміністративного корпусу підприємства. Вимагали зустрічі із керівництвом, але до людей так ніхто і не вийшов.

Тиждень дали чиновникам люди, аби та владнали ситуацію. Якщо зароблених грошей не виплатять, акції протесту працівники обіцяюють відновити.

Читайте також: На Шумщині люди перекрили дорогу вантажівкам, які перевозять зерно

Exit mobile version