Катання на велосипеді взимку: особливості їзди та корисні поради (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Надворі зима. З настанням холодів багато велосипедистів одразу ж ховають свій доколісник у найдальший куток будинку до настання тепла. Та фахівці із цього виду спорту переконані, кожен любитель активного відпочинку навіть взимку може спокійно пересуватися на своєму залізному коні. Для цього йому потрібно лише знати кілька нюансів.

Перше, на чому варто зосередитися, – каже досвідчений велосипедист та майстер з ремонту цього транспорту пан Роман, – то на одязі. Правильно одягатися потрібно не лише для того, щоб не захворіти, а й щоб не зіпсувати свого залізного друга та його комплектуючі.

Також за його словами, варто звернути увагу й на те, що при їзді в мороз, абсолютно будь-який механізм велосипеді має властивість гальмувати, “дубіти” і в кінцевому підсумку псуватися, чого звичайно ж, хотілося б уникнути будь-якому любителю активного відпочинку. При цьому, найчастіше, в таких умовах псуватися мастило і мінеральні масла, у випадках, якщо у велосипедиста присутні гідравлічні гальма. Саме тому, щоб уникнути різноманітних пошкоджень, спортсмен просто зобов’язаний дуже сильно підготувати свого залізного коня для їзди в період морозів і снігу.

Не рекомендується витягувати велосипед на вулицю при температурі нижче 15 градусів, якщо у нього алюмінієва рама. Через мороз вона має властивість втрачати свою твердість і дуже швидко стає крихкою. В кінцевому підсумку, рама може просто поламатися, без шансів на відновлення.

Не менш важливим є також покриття колеса. Для їзди в холодну пору року на велосипеді багато фахівців рекомендують придбати покришки з зубастим протектором, при цьому краще всього використовувати агресивну гуму, якщо такий у вас немає, то доведеться її придбати.

“Не багато велосипедистів знають, а може просто, ніколи не звертали уваги на те, що для їзди по снігу існує навіть спеціальна шипована гума, яка дозволить почувати себе абсолютно комфортно і впевнено під час їзди. Така гума має багато переваг переваг, але й ціна на неї звичайно ж буде вище, ніж на звичайну”, – розповідає Роман.

Тиск в колесах – ще один аспект, про який не варто забувати. При мінусовій температурі тиск рекомендується трохи зменшити, але не занадто. Колеса повинні бути трохи м’яким. Вся справа в тому, що якщо знизити тиск в шинах, то площа дотику з поверхнею стане трохи більше, що дозволить вам пересуватися більш зручно і безпечно.

Більш детальніше про безпечне катання на велосипеді взимку – у відеоматеріалі “Файного міста”.

Читайте також: Новорічні бажання: як правильно загадувати, щоб потім не розчаруватися (Наживо)

Exit mobile version