Замість травня – жовтень: карантин вніс свої корективи у закордонні подорожі тернополян

Відпустка – період, на який очікує кожен. Та що робити, коли виникають форс-мажорні обставити? Цьогоріч свої корективи у закордонні подорожі тернополян вніс карантин. “Раннє бронювання” перетворилося для туристів у тривале очікування.

Ми з чоловіком планували свою подорож вже давно. В одну із туристичних агенцій звернулися ще минулого року. Обрали подорож до Туреччини. Оплатили 30% відсотків від вартості путівки. Через карантин подорож стала неможливою. Зараз ми розгублені, змушені або чекати невідомо скільки, або погоджуватися на перебронювання. Є ще варіант відмовитися і втратити кошти, – бідкається жителька Тернопільщини Зоряна Чубко.

За роз’ясненням стосовно ситуації з турами і “зірваними” поїздками ми звернулися до керівника туристичної агенції “Партнер” Любові Стаюри.

Зараз ми не працюємо, офіс зачинений, броні на жоден тур не приймаємо. Дотримуємося законодавства. Ніхто не міг передбачити такого. Весь світ зупинився, – каже підприємець Любов Стаюра

Любов Іванівна зазначає, попри зачинені офіси, дистанційної роботи є вдосталь. Вирішують питання з тими турами, які ще торік обрали та частково оплатили клієнти.

Зараз ми, як і інші агенції, займаємося тими клієнтами, які скористалися раннім бронюванням. Вони оплатили завдаток за путівку. Планували поїздку на травень, а це стало неможливим. Ми пропонуємо їм перебронювання – на вересень-жовтень.
Ціна путівки може змінитися і, можливо, доведеться доплатити. Адже бронь була на “низький” сезон – травень. І вартість путівки тут вже не залежить від карантину – так було завжди, що у низькі сезони була й нижча вартість. Є й такі випадки, що доплачувати не потрібно буде. Тут все індивідуально і залежить від тур-операторів, з якими ми співпрацюємо, – розповідає Любов Стаюра.

За словами керівника, у 98% випадків люди все ж погоджуються на подорож восени.

Більшість людей погоджуються на зміну дати подорожі. Тим же клієнтам, які відмовляться від подорожі, оплачені завчасно кошти тур-оператори обіцяють повернути впродовж трьох місяців з дня закінчення карантину. У кожного тур-оператора свої умови. Іноді є штраф за відмову, а іноли немає. Кожну справу треба розглядати індивідуально, – зазначає керівник туристичної агенції Любов Стаюра.


Warning: mysqli_query(): (08S01/1053): Server shutdown in progress in /home/fainemisto/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Помилка бази даних WordPress: [Server shutdown in progress]
SELECT wp_posts.ID FROM wp_posts LEFT JOIN wp_term_relationships ON (wp_posts.ID = wp_term_relationships.object_id) WHERE 1=1 AND wp_posts.ID NOT IN (1344) AND ( wp_term_relationships.term_taxonomy_id IN (1,3,11,680,681,682,683,794) ) AND wp_posts.post_type = 'post' AND (wp_posts.post_status = 'publish') GROUP BY wp_posts.ID ORDER BY wp_posts.post_date DESC LIMIT 0, 5

Exit mobile version