Затверджено Програму обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та призову (Відео)

Фото: Тернопільська міська рада

У Тернополі відбулася друга сесія Тернопільської міської ради 8 скликання. Під час засідання депутати затвердили Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2021 рік.

Така програма для громади є щорічною, метою її є створення належного рівня безпеки для жителів громади. Водночас Програма передбачає стале функціонування військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та їх підрозділів, і здійснення військового призову.

Програма сприятиме вирішенню проблем забезпечення транспортом, пально-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами, засобами індивідуального захисту військових формувань Тернопільської міської територіальної громади в 2021 році, а також сприятиме у матеріально-технічному забезпеченні військових формувань, розташованих на території Тернопільської громади і забезпеченні охорони і оборони Тернопільської міської територіальної громади.

Кошти, виділені з бюджету громади у сумі 2,6 млн грн, відповідно до заходів Програми будуть спрямовані на :

Виконання заходів Програми дозволить підвищити обороноздатність Тернопільської міської територіальної громади, забезпечити підсилення охорони важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, території і населення, підтримувати правопорядок в громаді. Також здійснювати належний військовий облік і підготовку громадян України до строкової військової служби, в тому числі допризовну підготовку молоді, підготовку призовників з військово-технічних спеціальностей, здійснювати їх призов на строкову військову службу та військово-патріотичне виховання.

Читайте також: Депутатами затверджено старост сіл Тернопільської міської територіальної громади

Exit mobile version