На Тернопільщині однорічна дівчинка померла від удушення зернятком кукурудзи (Відео)

Фото: мережа Інтернет

У Підволочиську зернятко кукурудзи стало причиною смерті маленької дитини. Малечі було рік і два місяці. Родичі дівчинки впевнені, що втратили її через медиків, які не надили їй медичну допомогу. Лікарі стверджують, що мама з тіткою не захотіли лікувати дитину в них і пішли із закладу геть.

Мама дитини після смерті доньки на заспокійливих. Про події того дня розповіла її сестра.

“Того дня Евеліна гралася в хаті. Сестра дзвонить і каже, що дитині зле. Вона торбинку до рота взяла. І не знаю чи витягнула чи ні”, каже сестра матері померлої дівчинки Оксана Палатко.

Після цього дві сестри повезли дівчинку у районну лікарню, що розташована за 10 кілометрів від села.

“Нас прийняли в травмпункті. Надавали першу допомогу дитині в травмпункті стоматолог і гінеколог. Витягнули телефон і посвітили малій к горло – чи є щось там чи немає. Лікар зняв маску і сказав, що там нічого нема. Ми казали, що може потрібно якійсь аналізи здати чи давайте допуск на Тернопіль, але нам відповили”, – додає жінка.

За словами пані Оксани, після огляду лікарями, вони почали чекати на педіатра – близько 30 хвилин. Дитина була бліда і задихалась. Районний ж педіатр має свою версію подій. Він каже, що жінкам пропонували швидку, яка б доставила їх до Тернополя.

“Провели реанімаційні заходи. Сатурація підвищилася до 94. Ми вирішили відправити дитину на третинний рівень у Тернопіль в обласну дитячу лікарню на дообстеження і постановку остаточного діагнозу. Поки ми вирішували оргіназаційні питання з транспортом, я відлучився на 5 хвилин, мати з дитиною самовільно залишили віддлення ” – розповів Богдан Помарянець.

Оксана Палатко факт того, що вони пішли з лікарні – підтвердила. Але каже, що лише тому, що у цьому закладі дитині не надали потрібної допомоги. Тому, за її словами, довелося їхати до іншої лікарні, яка хоч і поруч, але вже на балансі Хмельницької області. Проте хірург, який оглянув дівчинку, також допомогти не зміг. Сказав що їм треба негайно їхати до Тернополя, куди їх могла доправити лише швидка з Тернопільщини. Жінки повернулися до Підволочиська.

“Через годину, мати знову, дитина у крайньо важкому стані, ми її знову помістили у реанімаційне відділення, підключили апарат штучної вентиляції легень, але на жаль ці наші реанімаційні заходи ні до чого не привели” – розповів Богдан Помарянець.

Лише після розтину лікарі і рідні дізналися, що причиною смерті стало зернятко кукурудзи, яке застрягло і перекрило дихальні шляхи.

“Виявляється в тій торбинці яку дитина смоктала, були зерна кукурудзи” – каже Богдан Помарянець.

Медики стверджують, що батьки згаяли кілька годин дорогоцінного часу, а в обласній лікарні життя дитині могли врятувати бо там є спеціальне обладнання.

Поліція розпочала два кримінальних провадження, одне з яких за неналежне виконання обов’язків медичним працівником, щоб з’ясувати чи кваліфіковану допомогу надали дитині лікарі.

Нагадаємо, трагедія сталась 11 грудня в с. Качанівка Підволочиського району. Місцева дитина 2019 року народження, перебуваючи вдома, попередньо проковтнула поліетиленовий пакет. Як з’ясувалося згодом, причиною смерті стало зернятко.

Відео: ТСН

Exit mobile version