У Кабміні повідомили, за яких умов локдаун буде введено раніше

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов зазначив, що уряд вирішить посилити обмежувальні заходи, якщо в Україні щодня виявлятимуть по 32-35 тисяч хворих-19. Про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна 24“.

“Зараз ми говоримо про цифру 32-35 тисяч хворих на день. Але треба розуміти, скільки було введено ліжок в covid-пакеті, скільки ліжок було забезпечено киснем і скільки лікарень були залучені для подолання коронавірусної інфекції”, – сказав він.

Міністр ствердно відповів на репліку ведучої про те, що при виявленні 32-35 тисяч хворих за добу в Кабміні будуть думати, щоб “закривати країну на замок”. Водночас Немчинов зауважив, що при оцінці епідситуації буде враховуватися заповнюваність лікарняних ліжок для хворих COVID-19.

“Так, але, треба думати, що, крім виявлених (хворих), є ще питання госпіталізованих. У нас постійно збільшується койкофонд. МОЗ працює над тим, щоб у разі необхідності довести його до 90 тисяч. У нас постійно збільшується кількість ліжок із забезпеченням киснем, до кінця року стоїть завдання вийти на більш ніж 40 тисяч, а в перспективі – на 75 тисяч”, – зазначив Олег Немчинов.

Читайте також: Кабмін вводить локдаун з 8 по 25 січня 2021 року: що заборонено

Exit mobile version