Авіатроща на Тернопільщині: встановлені особа пілота та ймовірна причина падіння літака (Відео/Фото)

Фото: Національна поліція

Чи мав документи на право пілотування в тому числі дозвіл на керування пасажирським літаком, кому належить даний повітряний транспортний засіб, а також причини падіння – усе це з’ясовують слідчі Головного управління Нацполіції Тернопільщини. На сьогодні вже відома особа загиблого пілота та названо ймовірну причину падіння повітряного судна.

9 грудня у чергову частину Козівського відділення поліції надійшло повідомлення про падіння літака. В селі Золота Слобода в полі близько 17:00 впав одномоторний пасажирський одинадцятимісний літак малої авіації «АН-2».

На місці події працювала слідчо-оперативна група та рятувальники. За попередньою інформацією, пілот намагався посадити літак між двома полями, але не розрахував на нерівності та глибокий рів. Ймовірно він при зниженні зачепив крилом землю і як результат – літак почало кидати об землю. На момент нещастя в салоні пасажирів не було, а тіло пілота правоохоронці виявили мертвим за десять метрів від розбитого повітряного транспорту. Оперативники встановлюють як і чому воно там опинилося: чи вилетіло в результаті удару, чи витягнули люди, намагаючись реанімувати чоловіка, – повідомили у поліції.

Відомо, що пілот – житель Миколаївської області, 1980 року народження. Деталі нещастя встановить слідство. Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно статті 281 частина 3 ККУ – Порушення правил повітряних польотів, якщо вони спричинили загибель людей, або інші тяжкі наслідки. 

Читайте також: “Один сусід побив, інші – гніваються”, – власник згорілої у Тернополі квартири про пожежу (Відео)

Exit mobile version