Унікальні світлини 100-літньої давності знайшли в містечку на Тернопільщині

Фото: Василь Мартюк

Унікальні світлині, яким більше 100 років, знайшли в містечку на Тернопільщині. Документи у групі “Зборів – громада моєї мрії” в мережі Фейсбук опублікував користувач Василь Мартюк. Чоловік зазначає, що автор фото – німецький пілот–розвідник.

“1917 рік Зборів – західна частина міста. Випадково натрапив на цікаву світлину західної частини міста Зборова в часі Першої світової війни. Автор – німецький пілот-розвідник.

Спочатку довго не міг ідентифікувати, що це саме наше місто Зборів. Але співставивши із сучасною картою, схильний таки вважати, що це наш таки Зборів, який був фактично повністю зруйнований під час Першої світової війни, що навіть центр повіту був перенесений тимчасово у Поморяни…

Окрім неї, також викладаю до розгляду ще кілька старих світлин з тієї частини міста – Просвіта, Стадіон, вигляд тогочасної вулиці, – написав Василь Мартюк”. 

Читайте також: «Відкрий Тернопілля»: унікальне двомовне видання про туристичний потенціал області презентували у Тернополі (Фото, відео)

1916 рік Російські полонені на центральній вулиці міста – з правої сторони Рідна школа(тепер РайВО), – Василь Мартюк
1939 рік територія теперішнього стадіону міста Зборова. Відбувається посвята прапора місцевої громадської організації. На фоні старе кладовище, правіше поле на якому зараз розміщено нове кладовище, – Василь Мартюк

Exit mobile version