Лікарні Тернополя облаштовують кисневими точками та кисневими концентраторами

У період поширення пандемії COVID-19 в лікарнях Тернополя триває активна робота з встановлення кисневого обладнання, яке є необхідним для лікування хворих.  Загалом, у лікувальних закладах міста працює 49 кисневих точок і 52 мобільних приліжкових кисневих концентратори.

“У місцевих лікувальних закладах є достатньо медичного обладнання для надання якісної медичної допомоги. Зокрема, в лікарнях підключено та функціонує 39 апартів ШВЛ. Закуплені вони як за кошти з місцевого бюджету, так і завдяки фінансуванню підприємців і меценатів. Як показує практика, пацієнти з діагнозом COVID-19 часто потребують додаткової кисневої підтримки. Тож зараз ведеться активна робота з облаштування кисневих точок та встановлення стаціонарних кисневих концентраторів”, – повідомляє міський голова Тернополя Сергій Надал.

Як повідомили у Тернопільській міській раді, у лікувальних закладах міста, зокрема, функціонує:

Як зазначають у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги», такі кисневі концентратори допомагають у лікуванні хворих з діагнозом COVID- 19, також їх використовують в операційних, реанімаціях, ортоклініці і терапевтичному відділенні, яке наразі переобладнано для пацієнтів з COVID- 19.

До слова, для реалізації цієї медичної програми на сесії Тернопільської міської ради додаткового спрямовано з бюджету громади понад 3, 8 млн грн.

Читайте також: “Говорив, що не доїде, що помре”: дружина Ігоря Цепенюка розповіла про обставини смерті чоловіка

Exit mobile version