Тернопільська обласна організація ВО “Свобода” розцінює обшук у квартирі Мурина як політичне замовлення

Вранці 27 листопада у Тернополі працівниками правоохоронних органів та силових структур було здійснено обшук у квартирі депутата Тернопільскої обласної ради від партії ВО “Свобода” Івана Мурина. Інцидент прокоментували у Тернопільській обласній організації ВО “Свобода”.

“Головним слідчим управлінням Національної поліції України було проведено несанкціоновані обшуки в ряді приміщень державних підприємств, а також у квартирі депутата Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Івана Мурина. Обшуки відбулись із грубими порушеннями вимог Кримінально-процесуального кодексу України та за ухвалою сумнозвісного Печерського районного суду міста Київ.

У зв’язку з тим, що слідчим суддею було видано кілька ухвал на проведення обшуків за різними адресами, власники приміщень були позбавлені свого законного права бути присутніми при проведенні слідчих дій, а також скористатись допомогою адвоката. Крім того, вони зазнали матеріальних втрат, адже попри прохання дочекатись їхнього приїзду, правоохоронці просто вибили двері й незаконно проникли в приміщення. Без жодних пояснень чи відсилань до певної кримінальної справи, вони вилучили всі документи, до яких отримали доступ, й зникли в невідомому напрямку. Дії правохоронців були не тільки неаргументованими, а швидче нагадували рекетерський наліт 90-х із залякуваннями та козирянням посвідченнями.

Тернопільська обласна організація ВО «Свобода» даний інцидент розцінює як політичне замовлення та застерігає працівників правоохоронних органів, які сьогодні вдерлись із несанкціонованим обшуком до депутата Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Івана Мурина, від вчинення ними надалі протиправних дій.

Вважаємо погрози, що сьогодні лунали від правоохоронців на адресу свободівця Івана Мурина, злочином та свідченням того, що всі заяви можновладців про реформування правоохороної системи – тільки порожній звук.

Ми вкотре стали свідками чергового поліцейського свавілля, як за часів Януковича, коли відбувалось переслідування свободівців, які відстоювали гідність і честь української нації.

Ми зробимо все для того, щоб захистити верховенство права й свободи українців, і протистоятимемо реалізації злочинних замовлень діючої влади”, – йдеться у повідомленні Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”.

Читайте також: СБУ: спроба обшуку у квартирі депутата Тернопільської обласної ради (Наживо)

https://www.facebook.com/ternopil.svoboda/posts/3450831558339423

Exit mobile version