Проєкт фіксації порушень ПДР відтермінують: до чого варто готуватися водіям

Міністерство внутрішніх справ перенесло запуск системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху через карантинні обмеження.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Пілотний проєкт фіксації адміністративних правопорушень для безпеки дорожнього руху МВС презентувало 12 березня 2020 року. Тоді повідомили, що запустять систему в експлуатацію з 1 травня. Водночас через продовження урядом карантинних обмежень проєкт фіксації порушень ПДР відтермінують до закінчення режиму суворого карантину.

Ці обмеження частково стосуються і роботи певних підрозділів Національної поліції та інших організацій, залучених у процесі роботи системи автофіксації, — пояснили у відомстві.

Система фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі (далі – Система) на початковому етапі буде фіксувати лише такий вид порушень Правил дорожнього руху, як перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів.

Фіксувати зазначені правопорушення будуть комплекси автоматичної фіксації – технічні засоби (прилади контролю) що дають змогу в автоматичному режимі здійснювати виявлення та фотозйомку або відеозапис подій, що містять ознаки адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Встановлення стаціонарних технічних засобів (приладів контролю) буде здійснюватись на аварійно-небезпечних місцях (ділянках) та місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення вулиць і доріг у містах та інших населених пунктах за погодженням із відповідним уповноваженим підрозділом Національної поліції.

Швидкість руху транспортних засобів відповідно до правил

Відповідно до вимог Правил дорожнього руху у населених пунктах дозволена швидкість руху не більше 50 км/год, а в місцях де створені дорожні умови, що дають можливість рухатися з більш високою швидкістю, дозволена швидкість руху, за рішенням власників доріг за погодженням з Національною поліцією, може бути збільшена.

На автомобільних дорогах за межами населених пунктів дозволена швидкість руху транспортних засобів – не більше 90 км/год, на автомобільних дорогах з розділювальною смугою – не більше 110 км/год, на автомагістралях – не більше 130 км/год.

Максимально допустима похибка приладів контролю не перевищує ±3 км/год.

Інформація про зафіксовані правопорушення потрапляє до системи електронної фіксації, де поліцейський перевіряє наявність та повноту даних про відповідальну особу, транспортний засіб, відповідність номерного знаку до марки і моделі ТЗ. Дана система також буде додатково працювати і допомагати поліції у визначенні транспортних засобів, які знаходяться в розшуку, угоні, а також ТЗ з невідповідними номерними знаками. Така інформація буде передаватися і оброблятися іншими службами. Коли поліцейський перевірив відповідність всіх даних і їх масив є достатнім для того, щоб притягнути особу до відповідальності, поліцейський формує постанову і накладає електронний підпис. Далі постанова автоматично надсилається до установи, яка друкує постанову і відправляє до адресата. Цю інформацію можна буде отримати не тільки в паперовому вигляді, а й подивитися в електронному кабінеті водія, – повідомляють в МВС.

Warning: mysqli_query(): (08S01/1053): Server shutdown in progress in /home/fainemisto/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Помилка бази даних WordPress: [Server shutdown in progress]
SELECT wp_posts.ID FROM wp_posts LEFT JOIN wp_term_relationships ON (wp_posts.ID = wp_term_relationships.object_id) WHERE 1=1 AND wp_posts.ID NOT IN (1244) AND ( wp_term_relationships.term_taxonomy_id IN (1,3,11,680,681,682,683,794) ) AND wp_posts.post_type = 'post' AND (wp_posts.post_status = 'publish') GROUP BY wp_posts.ID ORDER BY wp_posts.post_date DESC LIMIT 0, 5

Exit mobile version