У Тернополі вандали обмалювали меморіальну дошку загиблого на війні медика

Фото: 20 Хвилин

У Тернополі вандали поглумилися над меморіальною дошкою пам’яті загиблому у 2016 році військовому медику Володимиру Вовку. Червоним і чорним маркером нелюди написали на ній образливі слова, а на самому портреті залишили чорний слід навхрест. Сусіди помітили зранку 19 листопада і повідомили вдові.  

«Кому ця дошка пам’яті спокою не дає? Кому ця дошка заважає? Кому Володя заважає??? Там, на дошці, є слова «він віддав життя за Україну» – кому у Тернополі піднялась рука нищити і писати щось зверху, – вдова Алла не може дійти тями.  – От що мені робити? Як далі жити?

Дошку пам’яті Володимиру встановили на будинку, де він проживав – на вул. Київська, 8. Відкрили її в день народження загиблого медика – також у 2016 році. Не вперше вандали зчиняють наругу. Спочатку зникли квіті – пластиковий букет – вдова поставила новий. Потім побили вазу – невдовзі там з’явилась нова. Не так давно побили лампадки під дошкою – вдова повикидала скло. І на місці часто горіла нова лампадка.

Дістати до дошки людині середнього зросту проблематично. Аби щось написати, потрібно або поставити стілець, або залізти на плечі один одному. Але комусь, ймовірно, надто заважає дошка пам’яті Володимиру Вовку, що не полінувались це все провернути.

Джерело: 20 Хвилин

Читайте також: На Тернопільщині вандали знищили портрети на надгробках

Exit mobile version