Спиртзавод на Тернопільщині продали за рекордну суму

Фото: мережа Інтернет

На приватизаційному аукціоні за 120 мільйонів гривень продали Марилівський спиртзавод, розташований на Тернопільщині. За об’єкт приватизації на торгах змагалися дві компанії. Стартова ціна була – 54,7 мільйони гривень. У результаті торгів власником Марилівського МПД і зберігання спирту стала компанія з Молдови Zernoff, яка позиціонує себе як найбільшого виробника етилового спирту в Молдові. Про те, що переможцем аукціону стала Zernoff, у Facebook повідомила заступник голови Мінекономіки Світлана Панаіотіді.

“Сьомий пішов! Щойно завершився сьомий аукціон з продажу об’єктів ДП “Укрспирт”. За результатами аукціону стартова ціна окремого майна Марилівського місця провадження діяльності (МПД) та зберігання спирту зросла більше, ніж у 2 рази (за 54,7 млн стартових) і становить 120 млн грн, які незабаром надійдуть до бюджету. Вітаю нового інвестора підприємство “ZERNOFF” з цією подією”, – йдеться у повідомленні.

Марилівський МПД вважатиметься офіційно приватизованим після підписання протоколу про результати аукціону, укладання договору купівлі-продажу та проведення повного розрахунку. Зазначається, що разом із правом власності на актив інвестор також отримає можливість участі в новому ринку виробництва спирту.

“Спільне підприємство передбачає наявність іноземних інвестицій, тож донедавна монополізований український ринок спирту починає завойовувати впевнену зацікавленість не лише вітчизняних, а й іноземних гравців. Не скажу, що ми надто здивовані, адже на усіх моїх численних зустрічах з іноземним бізнесом приватизація активів спиртової галузі завжди отримує окрему порцію уваги. Тепер ця увага починає потроху конвертовуватися у підкріплений інвестиціями інтерес”, – зазначив очільник Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

До слова, 120 мільйонів гривень – це поки що рекордна сума, за яку був проданий об’єкт “Укрспирту”.  Наразі проведено сім аукціонів приватизації спиртових активів у рамках демонополізації ринку виробництва спирту.
1) Суходільський МПД за 60,3 млн грн.
2) Бершадський МПД за 19,8 млн грн.
3) Лопатинський МПД за 50 млн грн.
4) Овечацький МПД за 53 млн грн.
5) Артемівський МПД за 50 млн грн.
6) Немирівський МПД за 55 млн грн.

Наразі оголошено 13 спиртових аукціонів, останній з який відбудеться 6 грудня. 

Читайте також: «Продавши марку, оплатив навчання дочки і купив новий телевізор», – тернополянин

Exit mobile version