У Києві дві сотні підприємців Тернопільщини пікетують Верховну Раду

Скасування низки законів, які передбачають повну фіскалізацію малого бізнесу, та відміну карантину вихідного дня вимагають підприємці Тернопільщини. На акцію протесту до Києва поїхали дві сотні представників малого та середнього бізнесу області. Кажуть, здаватися не збираються – стоятимуть до останнього.

“Ми наполягаємо на прийнятті альтернативних законопроектів №3853-1, №3853-2 та №3993, що дозволяють зберегти спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Ще ці закони скасовують норми про обов’язкові реєстратори розрахункових операцій для дрібного бізнесу. Поки ще цей законопроект не внесли на розгляд.

Також вимагаємо скасування карантину вихідного дня. Якщо нас не почуть, ми всерівно працюватимемо, оскільки у нас діє рішення сесії Тернопільської міської ради, нас підтримує міський голова і ми будемо працювати. Конституція України забезпечує нам право на працю. ГО “Підприємці Галичини” подає у Київській окружний адміністративний суд заяву щодо скасування Постанови №641, бо вона є незаконною “, – розповідає журналістам “Файного міста” голова громадської організації “Підприємці Галичини” Ольга Шахін.

Якщо влада не дослухається до підприємців, то єдиним виходом для них буде припинення діяльності. Приватний підприємець Ярослава Процик каже, за умов, які пропонує уряд, бізнес існувати не може, його “задушать” податки та штрафи.

“Якщо нас не почують, то єдиний вихід – закриватися. Тому що штрафи, які на нас накладатимуться при введенні РРО, будуть для нас непосильними. Краще буде тоді закритися, не платити державі податки та звільнити найманих працівників. Це геноцид мікробізнесу. Якщо не будуть прийняті наші умови, то можуть бути прийняті радикальніші дії. Говорити про подальші плани конкретно – ще зарано. Поки стоїмо тут”, – каже приватний підприємець з Тернополя Ярослава Процик.

Підприємці зазначають, бізнес і так зазнав нищівних ударів зі сторони карантину. Кількість торговельних точок багатьом із них вже довелося скоротити. Якщо влада продовжуватиме ігнорувати пропозиції та вимоги представників малого та середнього бізнесу, то кількість безробітних в державі невдовзі значно зросте.

“Зараз у мене троє найманих працівників. Раніше було більше. Та на початку карантину мені довелося одну точку закрити. Скоротилася, бо на сьогодні у людей немає такої ж купівельної спроможності, як була до пандемії. Люди стали менше купувати”, – додає Ярослава Процик.

Читайте також: У Києві мітингувальники “SAVE ФОП” намагаються прорватися до Верховної Ради (Наживо)

Exit mobile version