У Тернополі репресована та реабілітована Раїса Невмержицька відзначила 90-річчя

16 листопада репресована, а пізніше реабілітована жителька Тернополя Раїса Невмержицька святкує своє 90-річчя. З визначною датою ювіляру привітав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Народилася іменинниця у сім’ї священника, батько якої пізніше був висланий у північні табори. Мама з малолітніми дітьми була відправлена до Умані, де проживали 7 років. Після переїзду у Волочиськ Раїса Сергіївна познайомилася з майбутнім чоловіком, військовим. Він змушений був залишити службу, як чоловік «ворога народу». Жінка з чоловіком переїхала у Тернопіль, закінчила вечірню школу, працювала лаборантом в медичному інституті, потім помічником кухаря в столові залізничників, також працювала різноробочою. Статус «ворога народу» не давав змоги обрати легку роботу. Народила дві доньки, має трьох онуків. Понад 70 років проживає у Тернополі.

Міський голова наголосив, що Раїса Невмержицька є гідним прикладом для наслідування прийдешнім поколінням.

«Для мене особисто надзвичайно важливо пам’ятати та цінувати людей, які пережили репресії тоталітарного режиму та власним здоров’ям і життям виборювали Незалежність України, – зазначив Сергій Надал. – Від імен усіх тернополян бажаю Вам у цей святковий день міцного здоров’я та сімейного благополуччя. Нехай Бог оберігає Вас!».

Редакція “Файного міста” щиро вітає Раїсу Сергіївну з великим ювілеєм, з віком мудрості та гордості. Бажаємо ювілярці міцного здоров’я, затишку в оселі, люблячих близьких за столом і доброї щирої посмішки на Вашому обличчі.

Читайте також: “Ніяка ковбаса по 2 рубля не варта повернення в минуле. Немає шляху назад, є тільки вперед…”

Exit mobile version