“#SaveФОП”: у Тернополі протестують підприємці – що вимагають (Наживо)

У Тернополі підприємці вийшли на акцію протесту “#SaveФОП”. Представники середнього та малого бізнесу перекрили дорогу біля Тернопільського аеропорту. ФОПи виступають проти обмежень бізнесу та на захист мікропідприємництва і спрощеної системи оподаткування. Вимагають від Уряду скасування законів №385031 та №385032, які передбачають повну фіскалізацію малого бізнесу. Натомість наполягають на прийнятті альтернативних законопроектів №3853-1, №3853-2 та №3993, що дозволяють зберегти спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Також ці закони скасовують норми про обов’язкові реєстратори розрахункових операцій для дрібного бізнесу.

Зазначимо, у вересні 2019 року Верховна Рада прийняла закони:

Саме цими законами були запроваджені програмні РРО. Безкоштовне фіскальне рішення для програмного РРО — «РРО в смартфоні» стало доступним для повноцінного використання на добровільній основі з 1 серпня 2020 року. Запровадження «РРО в смартфоні» відбуватиметься в кілька етапів:

Тож, якщо до підприємців не дослухаються, то вже з 2021 року РРО буде обов’язковим до застосування у роботі ФОПів. За помилки у звітності підприємцям загрожують штрафи.

Відомо, що подібна акція протесту відбувається не лише у Тернополі. Представники Всеукраїнського руху підприємців-ФОПів анонсували перекриття доріг міжнародного значення також й в інших містах України.

Трансляція НАЖИВО. Переглянути відео ви можете також на сторінці “Файного міста” у Фейсбук.

Exit mobile version