У Тернополі затримали альфонса зі Зборова

Фото: Національна поліція

У Тернополі затримали альфонса, який близько року видурював гроші в жінок. Чоловік причетний до майже 50 фактів шахрайства. Сума збитків становить 90 тисяч гривень. Усі жертви – жінки віком від 18 до 28 років. На сьогодні правоохоронці встановили особи близько семи потерпілих.

Я знайомився з дівчатами, вів переписку кілька місяців. Знайомився з ними в інстаграмі і вони перекидали мені гроші. Казав, що треба перевести на рахунок. Точні суми сказати не можу, але приблизно по кілька тисяч”, – розповідає підозрюваний.

Власну шахрайську схему чоловік реалізовував впродовж року. Він знайомився в інтернеті, спілкувався та входив у довіру. Після цього просив допомогти вивести готівку, виграну через букмекерську контору. Жінки погоджувалися і неодноразово поповнювали віртуальний гаманець з прийому ставок.

Як повідомили у Відділі комунікаці поліції Тернопільської області, суми були різні – від трьохсот гривень до кількох тисяч. Одна з перших жертв шахрая звернулася до поліції на початку року. Вона розповіла про те, як потрапила на гачок віртуального знайомого. 

У ході проведення слідчо-розшукових заходів працівники відділу кримінальної поліції  Тернопільського відділу поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку встановили особу зловмисника. Це – житель Зборова, 1993 року народження. Слідчі уже скерували до суду два кримінальних провадження. Щодо інших – триває слідство згідно статті 190 частина 3 ККУ”, – зазначили у поліції.

У скоєному чоловік зізнався. Він переконує і правоохоронців, і своїх жертв, що поверне усі кошти до копійки. Саме з цією метою влаштувався уже на роботу.

 

Я займався шахрайством, буду ці гроші повертати, відшкодовувати. Працюю. Ремонти роблю”, – каже підозрюваний.

Правоохоронці припускають, що жертв зборівчанина може бути набагато більше. Тому просять усіх, хто потерпів від схожого виду шахрайства, звертатися до поліції за номерами: 0969858463, 0985509903 або на лінію “102″. 

Читайте також: У кабінеті голови Тернопільської виборчої комісії знайшли печатки виборчих дільниць (Відео)

Exit mobile version