Тернопільські водії збираються на акцію протесту до Києва (Оновлено)

Водії Тернопільщини збираються на акцію протесту до Києва. 3 листопада біля Верховної Ради вони планують виступити за доступне розмитнення автомобілів. Реєстрація учасників відбудеться сьогодні, 2 листопада. Збір та виїзд з Тернополя о 22:45 годині з однієї із АЗС обласного центру. Більш детально про акцію журналістам “Файного міста” розповів голова ГО “Авто Євро Сила” в Тернопільській області Ігор Красновський.

“ВО ГО “Авто Євро Сила” вніс та підтримує законопроект, який з більшою кількістю депутатів самого митного комітету підписаний і сформований з нашими правками. Проте, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, не дає йому ходу, гальмує процес винесення цього законопроекту на голосування комітету. За нашою інформацією, засідання комітету з питань митної та податкової політики має відбутися 3 листопада.

У 2019 році пан Гетманцев заявив, що особисто бере під свій контроль і пришвидшу прийняття цього закону. Зробив все точно так, як сказав, але навпаки. Тому, зараз нашим основним завданням є зробити так, щоб цей законопроект все таки був розглянутий комітетом і в подальшому потрапив в сесійний зал, хоча би на перше читання. Не може ця волокіта із розмитненням авто іноземного виробництва продовжуватися стільки часу – від першої нашої акції, яка відбулася 6 вересня 2017 року, і до сьогодні. З епохою євроблях потрібно покінчити.

Вимагаємо прийняття закону за доступне розмитнення всіх автомобілів, які вже перебувають на території Україні, та будуть ввезені у майбутньому. Хочемо, аби витрати з розмитнення авто становили не більше 35% від вартості транспорту. Сьогодні ця цифра складає 100-200%. Зараз у калькулятор вартості розмитнення авто входить віковий кофіцієнт – його потрібно зняти. Тоді витрати складатимуть не більше 35%. Після цього, ми згідні, що штрафи та інші заходи щодо тих власників євроблях, які не розмитнюють авто, є цілком виправданими і законними, – каже голова ГО “Авто Євро Сила” у Тернопільській області Ігор Красновський.

Читайте також: У Тернополі власники евакуйованих авто квапляться забрати транспорт зі штрафмайданчика (Відео)

Exit mobile version