У Тернополі власникам електромобілів видаватимуть спеціальні номерні знаки (Відео)

З 1 січня 2020 року в Україні почав діяти закон, який передбачає запровадження “зелених” номерних знаків для електромобілів. Отримати особливі номерні знаки відтепер можна й у Тернополі. Більш детально про процедуру реєстрації транспортного засобу, вартість та терміни отримання спеціальних номерних знаків – головний спеціаліст зв”язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС Василь Барановський.

“Для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів – біла плашка з зеленими літерами і цифрами. Для електротаксі та електробусів – зелені цифри на темно-жовтому тлі. Такий дизайн використовують в Австрії, Німеччині, Норвегії, Великій Британії та багатьох інших країнах”, – каже головний спеціаліст зв’язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС Василь Барановський.

За інформацією Василя Барановського, від початку року на Тернопільщині зареєстрували 175 електромобілів. Жоден із власників такого транспорту поки що не отримував “зеленого” номерного знака. Проте відсьогодні ця послуга вже доступна. Її вартість така ж, як і при реєстрації звичайного транспортного засобу.

“Ми тільки нещодавно отримали спеціальні номерні знаки. І тепер при реєстрації відповідного транспортного засобу ми видаватимемо вже “зелені” номерні знаки. Реєструються електромобілі на загальних підставах і процедура нічим не відрізняється від реєстрації звичайної автівки. Вартість процедури, відповідно, також – приблизно 850 гривень”, – додає Василь Барановський.

Читайте також: У Тернополі власники евакуйованих авто квапляться забрати транспорт зі штрафмайданчика (Відео)

Exit mobile version