Півсотні бюлетенів пропали з виборчої дільниці на Тернопільщині (Відео)

Фото: Національна поліція

Вибори відбулися, проте не без порушень. У Заліщицькому районі на одній з ДВК пропало 50 бюлетенів. Про зникнення виборчих бланків у поліцію повідомив голова комісії та розповів, за яких обставин це сталося.

“Члени комісії бюлетені порахували вчасно, але під час роботи дільниці частина пішла на обід, частина займалася ремонтом світла, яке пропало. У приміщенні лишалася одна спостерігачка. Як результат, після цього зникло 50 бюлетнів щодо кандидатів в депутати до місцевої ради. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження і тривають слідчі дії”, – зазначають у Відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У поліції також повідомили, що 25 жовтня на Тернопільщині відкрили три кримінальні провадження – два щодо внесення неправдивих відомостей до Державного реєстру виборців та одне стосовно побиття правоохоронця.

Загалом, у день волевиявлення на лінію “102” надійшло більше сотні скарг про порушення виборчого законодавства. Для оперативного реагування на такі повідомлення та правопорушення кількість нарядів довелося збільшити. На 1183 дільницях працювали 1238 правоохоронців Тернопільщини. До несення служби залучили не лише поліцейських, а й військовослужбовців Нацгвардії, співробітників управління надзвичайних ситуацій. Приїхали для підмоги й двадцять двоє колег з департаменту міжнародного поліцейського співробітництва. 

Серед основних порушень, які фіксували спостерігачі під час виборчого процесу на Тернопільщині – проведення незаконних опитувань та агітації, знищення, зникнення та фотографування бюлетенів, порушення карантинних норм, відсутність у списках виборців.

Читайте також: Переплутані і порвані бюлетені та побиття поліціанта – підсумки місцевих виборів на Тернопільщині (Відео)

Exit mobile version