Виборча кампанія на Тернопільщині: відкрито 10 кримінальних проваджень та складено десятки адмінпротоколів (Відео)

Фото: Національна поліція

У Тернополі відбулася онлайн-конференція щодо проходження виборчої кампанії на Тернопільщині. Участь у засіданні взяли начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в області Ольга Галушка та громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА Ольга Мазаєва. 

Станом на 23 жовтня правоохоронці зафіксували 140 фактів пов’язаних з порушенням виборчого законодавства. Як повідомив Олександр Богомол, відкрито 10 кримінальних проваджень. Окрім цього, за результатами перевірки 46-ти матеріалів складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що одним з таких злочинів є побиття одного з кандидатів на посаду мера Тернополя Володимира Барни. Невідомий чоловік вдарив постраждалого, а опісля облив зеленкою.

Під час онлайн-конференції обговорили також питання безпеки усіх учасників виборчого процесу. Так, у день виборів на території області, окрім охорони правопорядку, на дільницях також працюватимуть групи кінологів, вибухотехніків, слідчо-оперативні групи та групи реагування патрульної поліції. Більш детально – у нашому відеоматеріалі.

Читайте також: У Тернополі побили та облили зеленкою кандидата на посаду мера (Відео/Фото)

Exit mobile version