У лікарні Тернополя бракує місць для хворих на Covid-19, які потребують кисневої підтримки (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Проблем із госпіталізацією хворих на Covid-19 у КНП “Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги” немає. Станом на 19 жовтня медзаклад заповнений трохи більше, як на 50 відсотків. Чого критично не вистачає – так це місць для тих пацієнтів, які потребуватимуть кисневої підтримки. Таких ліжок є 22 і всі вони вже зайняті. Про це журналістам “Файного міста” повідомив директор установи Ярослав Чайківський.

“Зараз на стаціонарному лікуванні у лікарні перебуває 71 пацієнт, у 60 з яких лабораторно підверджена коронавірусна інфекція та 11 – з підозрою. Загалом, з 1 вересня цього року у лікарні для хворих з Covid-19 визначено 135 ліжкомісць. Станом на 19 жовтня лікарня заповнена трохи більше, ніж на 50 відсотків. Тож сьогодні ми готові приймати хворих з коронавірусом з Тернополя та області. Проте у нас не вистачає місць для хворих, яким потрібна буде киснева підтримка. Таких кисневих точок є 22 і на сьогодні всі вони заповнені”, – каже директор КНП “Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги” Ярослав Чайківський.

За словами медика, сьогодні на стаціонарне лікування у закладі приймають лише важко хворих пацієнтів.

“Це пацієнти з температурою тіла 38-39 градусів, яку неможливо нормалізувати в амбулаторних умовах. Хворих, які мають важкі супутні захворювання і, відповідно, у них спостерігається важкий перебіг коронавірусної інфекції. Також в першу чергу беремо на лікування людей з низькими показниками сатурації – це частка насиченого киснем гемоглобіну відносно загального гемоглобіну в крові. Якщо ці показники є критично низькими, то пацієнта підключать до апарату проточної подачі кисню чи ШВЛ. Якщо у межах 80 відсотків – рекомендовано кисневий концентратор”, – додає Ярослав Чайківський.

Більш детально про ситуацію із госпіталізацією хворих на Covid-19 у Тернополі – у нашому відеоматеріалі.

Читайте також: На Тернопільщині за добу Сovid-19 забрав життя шістьох людей

Exit mobile version