Помер ветеран АТО Микола Микитенко, який підпалив себе у центрі Києва

Фото: мережа Інтернет

Сьогодні, 14 жовтня, близько 8:45 години перестало битися серце 49-річного ветерана АТО. Микола Микитенко перебував у важкому стані в лікарні. У нього були опіки 98% поверхні тіла. Травми чоловік отримав у результаті самопідпалу в центрі Києва. Про смерть батька у соцмережах повідомила дочка військового Юлія Микитенко.

“Сподіваюся, ти нарешті знайдеш там спокій. Люблю тебе, па. Зі світом”, – написала дівчина.

Нагадаємо, у ніч на 11 жовтня на Майдані Незалежності чоловік 1971 року народження облив себе запальною сумішшю і підпалив. Свідки зазначили, що вони намагалися збити полум’я. Пізніше стали відомі особа посраждалого та причина такого вчинку.

Дочка бійця повідомила, що мотиви вчинку батька чисто політичні: “незгода з діями влади, а саме розведення військ на лінії розмежування і повзуча окупація Росії”.

Довідково: Микола Микитенко брав активну участь у Революції Гідності, в 2014 році пішов до Нацгвардії, у батальйоні ім. Сергія Кульчицького воював під Слов’янськом, під час евакуації збитого вертольота на Карачуні зазнав поранення, після лікування чоловік служив у різних бойових підрозділах у зоні військового конфлікту на Донбасі.

Читайте також: “У мене немає орденів – боровся за волю України”: свідчення повстанця ОУН-УПА Михайла Дармопука з Тернопільщини

Exit mobile version