У Тернополі запрацювало безкоштовне таксі для маломобільних військових (Фото/Відео)

Скриншот зі стрім-трансляції Файного міста

У Тернополі запрацювало спеціально обладнане таксі для поранених бійців “Ветеран таксі”. Воно безкоштовно перевозить воїнів, які отримали поранення під час бойових дій. Про цю ініціативу Файному місту розповів керівник громадської організації “Молодь з місією” Ярослав Яготін.

Волонтер розповідає, що проєкт діє від вівторка, 13 лютого. За цей час вже було кілька замовлень.

Ідея виникла досить спонтанно, хоча до того ми вже перевозили військових, але на інших транспортних засобах. Одного разу зустрілись і зрозуміли, що потрібно зробити таке таксі, — пригадує Ярослав.

В якості таксі виступає спеціально обладнаний мікроавтобус. Його волонтери вже таким придбали. Переобладнав авто попередній власник в Німеччині. Там є підйомний ліфт та спеціальні кріплення для крісла колісного.

Чоловік каже, що загалом таксі вміщує 4 людей: водія, 2 пасажирів та пораненого на кріслі колісному. Проте, в екстрених випадках доводилось перевозити і більше людей.

В нас було одне перевезення, то було і більше людей. Треба було просто взяти ще з собою лікарів. Це було терміново, бо надворі був дощ, тому було трішки більше людей, — каже волонтер.

Ярослав розповів, що реалізації проєкту посприяли знайомі з-закордону. Хоч за автомобіль ще не віддали усієї потрібної суми, але іноземні волонтери фінансово допомогли організації.

Замовити послуги “Ветеран таксі” можна у будь-який час доби за номером: 096 911 33 55. Ними можуть скористатися військові з усієї області. За потреби, захисників доправлятимуть і за межі Тернопільщини.

Детальніше про проєкт “Ветеран таксі” та плани на майбутнє Ярослав Яготін розповів у стрім-трансляції Файного міста.

Читайте також: Тернопільські військовослужбовці та їхні родичі отримуватимуть більше соціальних послуг

Exit mobile version