Божественна літургія з нагоди Преображення Господнього у Архикатедральному соборі Тернополя (Наживо)

Фото: з відкритих джерел

Божественна літургія з нагоди Преображення Господнього у Архикатедральному соборі Тернополя.

Трансляція НАЖИВО. Переглянути відео ви можете також на сторінці “Файного міста” у Фейсбук.

19 серпня віряни відзначають свято Преображення Господнє і Яблучний Спас. У цей день християнська церква проводить служби, парафіяни святять яблука і мед.

Преображення Господнє – історія свята

Христос відправився зі своїми учнями Петром, Яковом та Іоанном на гору Фавор, щоб помолитися. Тут Христос преобразився: Його обличчя засяяло, як сонце, а одяг зробився білосніжним і сяючим як денне світло. Поряд з Ним апостоли побачили двох старозавітних пророків – Моїсея та Іллю. Вони розмовляли з Христом про Його майбутні страждання. При цьому з хмари почувся голос Бога Отця: «Це Син мій Улюблений, Його слухайтеся!».

Після цієї чудесної події апостоли разом з Ісусом зійшли з гори вниз. Дорогою Спаситель суворо заборонив учням розповідати про побачене і почуте аж до Свого Воскресіння.

Смисл свята полягає в тому, що в преображенні Христос виявив Свою Божественну природу. Змінивши перед учнями Свою людську подобу, Христос показав їм, що Він – Бог. Під час преображення цілковито проявилася Пресвята Трійця: Бог Отець – в голосі з хмари, Бог Син – Ісус Христос, який показав себе в Божественній подобі, та Бог Святий Дух – у Божественному сяйві.

Один із головних духовних аспектів свята, на якому наголошує Церква – кожен християнин має прагнути до власного преображення, адже людина створена по образу та подобі Божій.

Читайте також: Родина трагічно загиблого у Польщі 37-річного жителя Тернопільщини просить про допомогу 

Exit mobile version