У селі на Тернопільщині встановили національний рекорд (Фото)

Фото: Високий Замок

У селі Нагірянка Тернопільської області встановили незвичний рекорд. Люди зібрали 21 897 гривень монетами номіналом одна гривня задля допомоги армії. Про це пише Файне місто з посиланням на керівницю Національного реєстру рекордів України Лану Вєтрову.

Як зазначила керівниця, до “полювання” за монетами 1 гривня підключилася вся громада – від малого до великого.

Коли ми зайшли в сільську крамницю, нам продавчиня ще з порога сказала: «Якщо ви за гривнями, то щойно діти забрали останні», – написала Лана Вєтрова.
Фото: Високий Замок

Усі монети в одну діжку не помістились. Процедуру підрахунку фахівцям довелось починати двічі, бо з усіх боків ще бігли з гривнями діти, які несли гроші в кулачках, у коробках з-під маминого крему і навіть в пляшці від солодкого напою, що ледве їх звідти витрусили.

Разом монети заважили 72 кг 270 г.

Загалом – і жовтих, і білих монет ми нарахували 21 897 гривень. Це виявилось вдвічі більше, ніж спершу планували організатори рекорду – Благодійний фонд “Надійний тил громади”, керівник – Олександр Зарівний, – зазначила керівниця Нацреєстру.
Рідна сестра Володимира Анастасія // Фото: Високий Замок

Рекорд України «Найбільша кількість монет номіналом 1 гривня на допомогу ЗСУ» громада присвятила пам’яті свого односельчанина, 24-річного воїна Володимира Кляштофорського. Захисник загинув в бою в Луганській області напередодні рекорду.

Тепер громада вирішила збирати новий донат – монетами номіналом 2 гривні. Виручені кошти планують витратити на дрон, який відомстить росіянам за Володимира.

Лана Вєтрова відзначає, що це вже другий рекорд Нагірянської громади. Якщо здобудуть і третій, то цю громаду визняють однією з найактивніших в Україні.

Exit mobile version