Спеціальна комісія проводить перевірку у Почаївській лаврі (Фото)

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

На Тернопільщині у Почаївській лаврі розпочала свою роботу комісія Міністерства культури та інформаційної політики. Працівники ретельно перевірять стан збереження державного майна, яке знаходиться на території Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу МКІП.

Відповідно до наказу т.в.о. міністра культури Ростислава Карандєєва, комісія працюватиме з 3 по 29 червня. Її основним завданням є перевірка стану нерухомого майна заповідника, яке у 2003 році передали в безоплатне користування УПЦ МП. Особливу увагу приділятимуть комплексу споруд самої Почаївської лаври.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

Очолює комісію начальник відділу координації діяльності закладів культури департаменту культурної спадщини МКІП Ольга Рутковська. Вона наголосила на важливості періодичних і системних перевірок задля контролю за станом національних пам’яток.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

Такі перевірки та огляди мають відбуватися періодично й системно. Це фактично спостереження за тим, в якому стані знаходяться наші національні пам’ятки. Сьогодні йдеться про одну з національних святинь. Наразі нас цікавить стан збереження будівель, а також те, наскільки відбувається дотримання техніки пожежної безпеки. Крім того, нас цікавить ще й збереженість ікон, іконостасів, інших речей, які є невід’ємною частиною пам’яток комплексу. Всі ці речі описані й все це підлягає перевірці. Сьогодні робота тільки розпочалася. Це перший оглядовий виїзд, – зазначила Ольга Рутковська.
Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

За підсумками перевірки комісія складе відповідні акти.

Читайте також: Соціологічна група “Рейтинг”: Тернопіль знову визнано найбезпечнішим та найекологічнішим містом України

Підготувала Анастасія Нагорна

Exit mobile version