Помер відомий тернопільський актор Михайло Безпалько (Фото)

Помер тернопільський актор і педагог Михайло Безпалько. Йому було 85 років. Він грав на сцені Тернопільського драмтеатру імені Шевченка від початку його створення – із 1958 року. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський академічний український драматичний театр ім Т. Г.Шевченка.

Панахида за Михайлом Безпальком відбудеться у каплиці Церкви Володимира та Ольги сьогодні о 19.00 (вул. Пилипа Орлика, 1). Похоронять актора завтра, 4 серпня. Про годину повідомлять згодом.

Він навчався, жив та творив у Тернополі, був актором драматичного театру понад 40 років, усе своє життя присвятив світлій меті – розвитку мистецтва, творчості та культури у нашому місті. Важко втрачати таку людину. Щиро співчуваємо рідним і близьким митця! — висловив свої співчуття мер Тернополя Сергій Надал.

Щирі співчуття родині й колегам покійного. Вічна пам’ять!

Довідка

Народився Михайло Безпалько 6 червня 1938 року в Ліонському передмісті Гіні у Франції. Туди його батьки переїхали з Тернополя, але у 1945 році знову повернулися у рідне місто. У 1953 році закінчив Тернопільську школу № 1, зараз це гімназія імені Івана Франка і у 1956 першу театральну студію при Тернопільському музично-драматичному театрі. На театральному курсі Тернопільського музичного училища імені Соломії Крушельницької викладав курс гримування актора. Михайло Безпалько був головним цифровим Миколаєм країни, голограму актора транслювали на Софійській площі у столиці, під час пандемії.

У 2020 р. Михайло Безпалько став головним Святим Миколаєм України на відкритті ялинки на Софійській площі у Києві.

Читайте також: Тернополянин здобув “золото” та “срібло” на чемпіонаті України з плавання (Фото) 

Exit mobile version