У центрі Тернополя діє виставка The War Is Not Over Yet («Війна ще не закінчилася»)

Фото: ТМР

У Тернополі біля пам’ятника Соломії Крушельницької запрацювала фотовиставка The War Is Not Over Yet («Війна ще не закінчилася»). Глянути на стенди можна до 9 серпня. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Як зазначили у мерії, проект покликаний розповісти про журналістів та журналісток, які загинули, були поранені, опинилися під обстрілами, у полоні або зазнали переслідувань від початку повномасштабного вторгнення.

На вуличних стендах зібрали інформацію про злочини росії проти українських та закордонних журналістів від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Загалом після 24 лютого 2022 року росіяни здійснили понад 500 злочинів проти медіа: представники преси з перших днів нападу стали мішенями російських військових, які бояться розголосу про свої злочини в Україні.

Станом на 25 квітня 2023 року, за даними Інституту масової інформації, росіяни вбили 53 українських та іноземних журналістів, вісім із них загинули під час виконання професійних обов’язків, 45 – як учасники бойових дій або внаслідок обстрілів чи катувань. Щонайменше 17 журналістів поранили, 21 медійник був викрадений. Окрім того, ще 16 кримських журналістів перебувають в ув’язненні за політично мотивованими справами.

Вперше виставку представили торік у Києві, згодом її побачили у Боярці, Вінниці та Одесі.

Читайте також: Українські студенти можуть отримати €10 000 стипендії: як податися на грант 

Exit mobile version