“Моря не обіцяю, але Карпати будуть”: діти АТОвців з Тернопільщини та діти-сироти поїдуть на відпочинок обов’язково, – Василь Конько

Жоден вірус не перешкода, коли від щастя горять дитячі очі, – переконаний керівник волонтерської групи “Схід та Захід єдині назавжди” Василь Конько. Волонтер не вперше організовує відпочинок та оздоровлення дітей загиблих та полонених бійців АТО, дітей з малозабезпечених та неблагополучних сімей, дітей-сиріт. Тернопільщиною не обмежується – збирає групи з різних куточків України.

” З 2014 року років ми оздоровили понад 5 тисяч дітей. Минулого літа на море вдалося відвезти 1500. Діти не лише з Тернопільщини, це і з Рівного, Сумщини, Лисичанська, Попасної, Вінниці, з різних куточків України. Ми єдині від Сходу до Заходу. Діти, то наше майбутнє, наша надія”, – каже Василь Конько.

Цього року нічого не зміниться – діти поїдуть на відпочинок обов’язково. Питання тільки часу, коли буде знято карантинні обмеження.

“Моря я не обіцяю, але Карпати будуть. Вже домовилися. На рахунок відпочинку в Одесі – це ще під питанням. Тут не все залежить від мене, але намагаюся зробити все від мене залежне, аби діти змогли побувати всюди. Якщо дасть Бог, то діти поїдуть на відпочинок ще у травні. Плануємо оздоровити 1500 дітей, вік яких різний – від 1,5 до 17 років”, – розповідає волонтер.

Керівник волонтерської групи “Схід та Захід єдині назавжди” Конько Василь зізнається, що допомагати у період карантину стало важче. Непросто також знаходити меценатів і благодійників. Адже, щоб забезпечити дітей відпочинком, потрібні чималі кошти. Та, – каже Василь Конько, – ми справимося, зупинятися не маємо жодного права.

Exit mobile version