Лікування на карантині: як працює та які послуги надає Тернопільська міська лікарня №2

Через карантин всі медичні заклади Тернополя припинили планові операції та консультації. Надають тільки невідкладну та ургентну допомоги. Щодо хворих із ускладненими патологіями, то їм потрібно мати направлення від сімейного лікаря або медичної установи. Як працює в умовах карантину Тернопільська комунальна міська лікарня №2 розповів директор закладу Ростислав Левчук.

“Лікарня не в ходить в перелік базових лікарень, які здійснюють лікування пацієнтів з Covid-19. Разом з тим люди продовжують хворіти на інші захворювання і потребують допомоги. Ми надаємо допомогу вагітним жінкам та породіллям, пацієнтам з гострою гінекологічною та хірургічною паталогіями, з гострими інфарктами та інсультами. До відбору пацієнтів підходимо дуже ретельно, засобами індивідуального захисту забезпечені повністю”, – зазначає Ростислав Левчук.

Акушерське відділення, яке є складовою частиною пологового будинку, працює відповідно до навантаження і протоколоків, які прописані для пацієнтів без Covid-19.

“За минулий тиждень у нашому пологовому будинку народилися 39 дітей. Всі вагітні жінки або ті, які потребують оперативного втручання, проходять експрес-тест на Covid-19. Лише після отримання результатів визначаємося про необхідність і потребу в оперативному втручанні. На сьогодні жодного випадку з Covid-19 у нас не зареєстровано”, – розповідає директор лікарні.

Через запровадження карантинних заходів, об’єм роботи та навантаження на працівників змінився. Попри це медичний заклад повністю готовий до збільшення кількості хворих.

“Від початку роботи штабу для боротьби з коронаварусом ми припинили планові операції і приймаємо тільки хворих, які потребують невідкладної допомоги. Відтак, обєм нашої роботи зменшився вдвічі. Також зазначу, що ми маємо весь ресурс, щоб забезпечити повноцінну роботу закладу у разі збільшення кількості хворих”, – додає директор Тернопільської комунальної міської лікарні №2 Ростислав Левчук.

Людмила Маліброда

Exit mobile version