Тернополянин, який повернувся із-за кордону скаржиться на роботу додатку «Дій вдома».

Тернополянин Роман повернувся з-за кордону в неділю, 26 квітня. Чоловік працює далекобійником по всій Європі. Повертаючись додому, на кордоні написав відмову від обсервації і встановив додаток «Дій вдома”.

В мене не було потреби йти на обсервацію, я мав де пройти самоізоляцію. Тому одразу ж перед кордоном встановив додаток “Дій вдома”, – каже тернополянин Роман.

Як працює додаток «Дій вдома»? Українці, які перетинають кордон, можуть встановити додаток та перебувати на самоізоляції. У додатку треба вказати свої дані та місце, де людина перебуватиме на самоізоляції. Щодня у різний час на додаток приходить повідомлення і людина на самоізоляції має завантажити через додаток свою фотографію з місця самоізоляції впродовж 15 хвилин. Якщо фотографії з місця самоізоляції не буде збігатися з місцем геолокації, то на лінію «102» автоматично приходить сповіщення, і найближчий наряд патрульних приїжджає та перевіряє, чи дійсно людина на самоізоляції. За задумом додаток мав би спростити роботу правоохоронцям та допомогти людям, які перетинають кордон. Бо вони можуть залишитися вдома на самоізоляції і не йти на обсервацію в лікарню. Проте тернополяни скаржаться на роботу додатку «Дій вдома». Роман каже, що додаток навіть не завантажує фото. Чоловік в неділю повернувся із-за кордону і до цього часу не може налагодити роботу додатку.

Дружина вже зверталася на гарячу лінію, говорила про некоректну роботу додатку, результату поки немає, – каже Роман.

Роман перебуває на самоізоляції вдома, чоловік ні з ким не контактує. Розповідає, оскільки він працює далекобійником, то в Європі обмежень щодо самоізоляції для нього немає. Під час пандемії коронавірусу, повертаючись із України в Європу, чоловік одразу ж приступає до роботи. А в Україні Роман змушений 14 днів перебувати на самоізоляції.

Exit mobile version