Відверто: дружина хворого на коронавірус лікаря розповіла, чому обласне інфекційне відділення не готове приймати пацієнтів із COVID-19.

Вікторія Бондарчук разом із чоловіком заразилися коронавірусом на роботі в Почаївській лікарні. Жінка перебуває на амбулаторному лікуванні. А от стан чоловіка – важчий. Температура у нього піднялася до 39,4 ще 18 квітня. Далі зробили тест на коронавірус і він виявився позитивним. В Почаївській лікарні  рентген показав пневмонію. Чоловіка Вікторії вирішили перевезти в Тернопіль. Із лікарні швидкої допомоги пацієнта перевели в новоутворене обласне інфекційне відділення, там його стан погіршився, каже Вікторія Бондарчук.

В обласному інфекційному відділенні в Березовиці поклали його в реанімацію на концентратор кисню, який дає 10 літрів за хвилину, коли чоловік потребував 15-20 літрів. Стан різко погіршився, насиченість кисню – з 95 впала до 78, 79. Чоловік подзвонив до мене і каже: Віта, в мене сині руки, – розповідає Вікторія Бондарчук

За словами Вікторії, в обласному інфекційному відділенні немає централізованої подачі кисню. Її чоловікові запропонували концентратор. Тому його стан погіршився.

Якщо вони нічого не зроблять з кисневим забезпеченням, не буде потужних концентраторів, люди просто будуть вмирати. Я подзвонила до Ляшка, я йому вдячна. Мого чоловіка після цього дзвінка повернули в Тернопільську лікарню швидкої допомоги. Мій чоловік – лікар, який теж заразився надаючи допомогу. Чого починали приймати хворих в обласне інфекційне відділення з такого важкого випадку, я не можу зрозуміти! Невже мій чоловік, маючи 32 роки стажу, заслужив щоб його помістили в такі умови, де нема кисневої підтримки? Як вони будуть приймати пацієнтів, і чим вони будуть рятувати людей? Виходить обласне інфекційне відділення недавно відкрили, пацієнтів нема, а вони вчепились до мого чоловіка, – продовжує Вікторія Бондарчук.

Умови в Почаївській лікарні кращі, ніж в обласному інфекційному відділенні, зізнається Вікторія Бондарчук.

Якби я знала, що так станеться, ми б краще залишилися у Почаївській лікарні. В нас в Почаєві є централізована подача кисню. В мого чоловіка в обласному інфекційному відділені почалось кровохаркання. Бо йому запропонували Сіпап, добре, що він від нього відмовився, бо якби ще дали йому Сіпап, в нього б тріснули легені. Сьогодні я б його ховала. Ніщо вони йому не могли запропонувати. І от поступить якийсь хворий, якому треба не 10, а 15 літрів кисню, і що мої шановні колеги з обласного інфекційного відділення будуть з ним робити? – запитує Вікторія Бондарчук.

Чоловіка Вікторії Бондарчук перевели в Тернопільську лікарню швидкої допомоги. Його стан покращився. Жінка просить усіх медиків берегти своє здоров’я , щоб не повторилася історія її чоловіка.

Exit mobile version