Скандал у Галущинцях на Підволочищині: ситуацію з Covid-19 прокоментував староста села

Люди тікають, як від прокажених: історія сім’ї з с. Галущинці Підволочиського району сколихнула соцмережі. Засобам масової інформації місцева жителька Валентина Гурин розповіла, що односельчани ставляться до її родини, а також сім’ї Стецик, що поруч, з упередженням. Причиною цьому жінка назвала виявлений нещодавно вірус COVID-19 у зятя Надії Стецик.

Прокоментувати цю скандальну ситуацію журналісти “Файного міста” попросили старосту с. Галущинці Михайла Схаба.

Надзвичайної ситуації у нашому селі немає. Ворожого ставлення до сімей Гуран та Стецик також. Люди просто хочуть, аби всі дотримувалися закону, згідно з яким, ті хто повернувся з-за кордону і члени їхніх родин мають відбути обсервацію. Син Валентини Гурин приїхав 11 квітня з Польщі. Члени його родини, як мені повідомили лікарі, вийшли на вулицю, не добувши до кінця зазначеного строку. Звідси й реакція людей, – каже Михайло Романович. Обсервацію мають пройти всі, кому вона належить. Якщо це 14 днів – значить 14, а не 13 чи 12. Закон для всіх один, незалежно від статусу і віку – чи то Схаб, чи то хтось інший, – каже староста с. Галущинці Підволочиського району Михайло Схаб.

Стосовно родини Стецик, то тут за результатами тестування вірус Covid-19 підтвердили лише у зятя Надії Стецик. Чоловік знаходиться вдома на обсервації.

У зв’язку з тим, що одному із членів родини Стецик стало погано, було проведено тестування. Із всіх членів сім’ї позитивний результат виявився лише в однієї людини. З 22 квітня чоловік перебуває на обсервації вдома. Стан його задовільний, жодних симптомів і скарг немає. Проводиться щоденний дистанційний контроль за станом його здоров’я, а також інших членів родини, – розповідає сімейна лікарка амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Галущинці Підволочиського району Наталя Яроцька.

Загалом, у селі Галущинці було проведено 50 тестувань. Інфікування короновірусом більше ні в кого із жителів населеного пункту не виявлено. Здійснюється спостереження. Спеціальні служби провели дезінфекцію приміщень та території населеного пункту.

У село з-за кордону повернулися 6 осіб. Якщо говорити в загальному про мою дільницю, а це Галущинці-Жеребки, то загалом таких людей – 15. Всі вони пройшли обсервацію. Захворювання короновірусною інфекцією у них виявлено не було”, – додає сімейна лікарка Наталя Яроцька.

автор Людмила Маліброда

Exit mobile version