На Тернопільщині жінка намарно заплатила за порятунок сина 15 тисяч гривень

Фото: сайт Фотокраїна

На Тернопільщині жінка, аби врятувати сина, заплатила 15 тисяч гривень. Тільки от, як з’ясувалося згодом, дитина не була у небезпеці, жодних злочинів не скоювала, а гроші – у руках шахраїв.

“Ваш син в поліції. Аби його не затримали – треба заплатити”, – саме з такою заявою зателефонували невідомі до 61-річної жительки Заліщицького району. За словами потерпілої, чоловік представився поліцейським. За порятунок сина попросив 30 тисяч гривень.

Ошелешена неприємною новиною заліщанка без задуму кинулася виконувати умови зловмисника. Через термінал на три мобільні номери вона перерахувала п’ятнадцять тисяч гривень. Коли ж зловмисники зрозуміли, що більше у жертви грошей немає – зв’язок з «поліцейським» обірвався.

“Після того, як кошти вже були перераховані, жінка набрала сина й почула, що з ним усе гаразд. Шахрайська схема проста: викликати емоції страху, видурити гроші і замести сліди перш ніж людина оговтається. Телефонують із незнайомого або прихованого номера, кажуть, що із правоохоронних органів,  що часу нема і вимагають кошти. Переважно шахраї набирають випадковий номер, ставлять запитання, чи є син або донька, а далі стандартний набір фраз. Телефонують здебільшого вночі, пізно ввечері або рано-вранці – в цей час людям важче зорієнтуватися в ситуації і прийняти правильне рішення. Жертвами подібних махінацій стають страші люди”, – зазначають у Відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Читайте також: Нещасний випадок у Тернополі: з балкона 5-го поверху випав пенсіонер

Exit mobile version