Правоохоронця з Тернопільщини судитимуть за організацію нелегального трафіку для військовозобов’язаних

Фото ілюстративне

За організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України судитимуть правоохоронця з Тернопільщини. Йому загрожує від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна за ч. 3 ст. 332 КК України. Про це пише Файне місто з посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Західного регіону.

Розслідування встановило, що обвинувачений разом зі спільниками за 24 тисячі доларів США тричі намагався влаштувати для двох військовозобов’язаних нелегальну подорож до країн ЄС. Спершу переправник наказав «клієнтам» прибути до Чернівців, через місяць у Закарпаття, а наостанок – до Одеси. Саме там їх зустрів його помічник, провіз повз блокпости, доставив до відправного пункту та наказав чекати ще одного свого «колегу». Останній мав вказати їм подальший напрямок руху через болотяну місцевість.

Однак ухилянти злякались та відмовились від такого маршруту, а свої гроші вимагали повернути назад. Саме під час повернення частини коштів у розмірі 15 тис доларів США, правоохоронця затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі розслідування щодо двох інших учасників злочинної схеми триває. 

Читайте також:

Exit mobile version