На Тернопільщині судитимуть чоловіків, які заготовляли і продавали тонни тютюну

Фото: поліція Тернопільської області

Жителі Тернопільщини, які підпільно заготовляли тютюн, постануть перед судом. Слідчі завершили досудове розслідування. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

Нагадаємо, підпільний бізнес організував 33-річний житель Мельнице-Подільської селищної громади. У спільники взяв трьох своїх знайомих. Оскільки жодних дозволів та ліцензій на заготівлю тютюнових виробів вони не мали, то займалися цим підпільно.

Сировину закуповували у жителів Тернопільської області. Зберігали тютюн у приміщенні, яке належало одному із “підприємців”. Ініціатор справи закупив усе необхідне обладнання і разом зі спільниками сировину висушував та подрібнював. Продавали підакцизну продукцію через інтернет, – зазначили у поліції.
Фото: поліція Тернопільської області

Під час обшуків слідчі вилучили понад тисячу кілограм тютюнової сировини загальною вартістю 300 тисяч гривень.

Організатору оголосили підозру відповідно до ч.3 ст 27 ч. 3 ст. 28, ч 1,2 ст 204 та ч. 1 ст. 209.  Його спільникам – ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28, ч. 1,2 ст. 204. 

Порушникам загрожує до шести років позбавлення волі. Слідчі ГУНП в Тернопільській області, зібравши достатньо доказів, завершили кримінальне провадження та скерували справу до суду. Процесуальне керівництво здійснювала Тернопільська обласна прокуратура.

Читайте також:

Exit mobile version