На Тернопільщині розслідують смерть чоловіка на воді

Фото: ГУ ДСНС Тернопільщини

На річці Збруч чоловік перекинувся з човна і втопився. Його пошуки тривали майже дві доби. Наразі правоохоронці розслідують смерть жителя Чортківського району. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

За даними слідства, нещастя трапилося 28 липня на річці Збруч. Очевидці розповіли, що потерпілий, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, пішов кататися на човні. Проте не втримався на ньому та перекинувся.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Рятувальники витягнули бездиханне тіло 40-річного жителя Чортківського району 30 липня за 50 м від місця утоплення. Слідів насильницької смерті на тілі експерт не виявив, – йдеться у повідомленні поліції.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 115 Кримінального кодексу України з поміткою “нещасний випадок”.

Правоохоронці також зазначили, що відповідно до статистики, 42% усіх нещасних випадків на воді стається через вживання спиртних напоїв. Відтак у поліції нагадують, що алкоголь — депресант, що знижує координацію і швидкість обробки інформації мозком. У надзвичайних ситуаціях, коли час реагування має вирішальне значення, це може бути дуже небезпечно.

Exit mobile version