Обіцяв допомогти отримати посвідчення водія: на хабарі зловили жителя Тернопільщини

Фото: поліція Тернопільщини

На Тернопільщині чоловік за 12 000 гривень обіцяв повпливати на працівників сервісного центру МВС і допомогти в складанні практичного іспиту та отриманні посвідчення водія. За оборудки йому загрожує до п’яти років ув’язнення. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

57-річного жителя Кременецького району звинувачують в одержанні хабара для себе за вплив на прийняття рішення працівником сервісного центру. Під час досудового розслідування з’ясувалося, що фігурант підшуковував людей, який за гроші обіцяв вплинути на посадових осіб територіального сервісного центру. Він запевняв, що посприяє у складанні практичного іспиту для подальшого отримання посвідчення водія.

Зловмисникові довели причетність до вчинення двох корупційних злочинів. В обох випадках він вимагав та отримав по 6 000 гривень неправомірної вигоди.

Санкція інкримінованої фігурантові статті ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Читайте також: Вантажівка і легковик лоб у лоб зіткнулися на Тернопільщині

Exit mobile version