Померлого чоловіка викинув на узбіччі: на Тернопільщині судитимуть працівника агропідприємства за наругу

Фото: поліція Тернопільщини

У січні цього року Тернопільщину сколихнула новина про смерть чоловіка на агропідприємстві у селі Настасів, якого потім вивезли і залишили на узбіччі. Обвинуваченому працівнику за скоєне загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

Під час досудового розслідування слідчі обласної поліції встановили, що 56-річний житель Тернополя був відповідальний за охорону праці на одному із агропідприємств. У січні цього року під час робочої зміни на виробництві раптово помер чоловік, якого допустили до виконання робіт без оформлення трудових відносин, що є порушенням законодавства про працю.

Щоб уникнути відповідальності, фігурант вирішив приховати факт смерті неофіційного працевлаштованого робітника. Тіло помістили у ковш навантажувача та викинули на узбіччя дороги.

Фото: поліція Тернопільщини

За наявності достатніх доказів слідчі поліції висунули працівнику агропідприємтсва, відповідальному за охорону праці, обвинувачення за ч. 1 ст. 297 (наруга над тілом померлого) Кримінального кодексу України.
Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснювала Тернопільська обласна прокуратура, – зазначили у поліції.

Станом на 2 липня слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду.

Читайте також: У Тернополі викрили наркоторговців та вилучили товару і майна на майже 2 мільйони гривень (Фото/Відео)

Exit mobile version