Особу “мінера” залізничного вокзалу Тернополя встановили та затримали

Фото: Національна поліція

Чоловіка, який повідомив про замінування Тернопільського залізничного вокзалу, розшукали. Аби встановити його особу, правоохоронцям знадобилося всього дві години. Зловмисником виявився 30-річний житель Чортківського району. Мінера затримали.

Нагадаємо, 24 липня близько 14 год у поліцію надійшло повідомлення  про закладення вибухового пристрою на колії залізничного вокзалу. На місце події виїжджали усі екстрені служби. З адмінбудівлі вокзалу евакуювали близько пів сотні людей.

“Вибухотехніки обстежили територію та вибухового пристрою не виявили. Невдовзі співробітники Тернопільського відділу поліції спільно з працівниками Чортківського відділу поліції встановили особу зловмисника.  Неправдиве повідомлення про мінування надав 30-річний мешканець одного із сіл Чортківського району. За словами чоловіка, таким чином він вирішив розважитися, дзвінок здійснив із мобільного товариша”, – повідомили у поліції.

Наразі чортківчанин затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 259 ККУ – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності. Санкція статті передбачає покарання  – від двох до шести років позбавлення волі. Триває слідство.

Читайте також: Між школами 5 метрів, між учасниками – 1,5: у Тернополі таки відбудеться парад випускників

Exit mobile version